Vaskeanvisning

Nedenfor kan du læse, hvordan du skal behandle og vaske dine varer købt hos CopenhagenLuxe.dk

Vejledning

Det anbefales altid at følge i instrukserne i vaskemærket på det enkelte stykke tøj.
Hvis vaskemærket er utydeligt kan du læse en kort vaskevejledning under den enkelte vare på hjemmesiden. Er varen udgået kan du prøve at kontakte vores kundeservice.
Er der tale om tøj i almindelig materialer som viskose eller bomuld skal tøjet vaskes på max 30ºC og 800 i centrifugering.

 
Uld og silke: må ikke vaskes med almindelig vaskemiddel

Vaskemaskine: hvis du vasker i vaskemaskine må du vaske ved max 30ºC grader og benytte et skånsomt program, som uld-, silke- eller finvask. Almindelig vaskemiddel indeholder enzymer, som ødelægger uld og silke. Det er derfor vigtig, at du altid benytter vaskemiddel, som er beregnet til uld og silke eller vasker uden vaskemiddel.
Håndvask: silke- eller uldtøjet skyldes grundigt op og duppes forsigtigt tørt – uden at vride tøjet. Lad tøjet ligge frit og tørre. Undgå at lade tøjet ligge i blød, da der er risiko for skjolder, farveudløb og afsmitning.
Pletter: gnub ALDRIG en plet væk på en vare der indeholder uld eller silke, da der er tale om lette fibre. Dette kan på silketøj skabe “støvede” områder.

Tøjet må aldrig tørre tumbles! Det anbefales altid at hænge tøj til tørre – hvis muligt, helst uden brugen af tøjklemmer, da disse kan efterlade mærker i dit tøj.

Sådan behandler du dit skindtøj

Læderjakker, læderbukser, læderskjorter, nederdele etc. kan ikke vaskes, men skal sendes til rens – hos et renseri med speciale og kendskab til håndtering af lædervarer. Pletter kan dog ofte forsigtigt tørres af med en blød og fugtig klud.
Du kan bruge imprægnering til dine skindvarer for at beskytte mod snavs, fedt, vand og olie. Anvendelsen afhænger af det enkelte produkt: hvor tit bruges det og hvilket slags vejr udsættes det for. 

Opbevaring af dit læder
Læder opbevares optimalt set foldet i skabet. Læderjakker skal helst hænge på bøjle. Lædertøj kan få kradsemærker og man skal derfor være forsigtig omkring skarpe eller ru overflader. Det anbefales derfor ikke, at opbevare skind i bunden af en trådkurv eller på bøjler med klemmer.

Indkøbskurv